РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

събота, 23.10.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 октомври (3)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"
13/06/2012

Търсят се младежки рецепти за щастливо и позитивно бъдеще в хармония с природата!

УзанаПолянаФест и Фондация „ТАЙМ – екопроекти” с подкрепата на 
Министерството на околната среда и водите и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фон обявяват съвместен конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"


Представяне:
Отдавна знаем, че начинът, по който живеем, не е в хармония с естествените природни процеси на планетата Земя. Правителствата вече близо 40 години търсят правилния път към устойчивото развитие. Но какво точно е това? Справяме ли се? Ако да, защо все още сме заринати в боклуци? Защо все още ползваме най-мръсната енергия? Защо не можем да се научим да консумираме това, от което имаме нужда... а може би всичко е въпрос на гледна точка: опитваме се „да спасим” планетата, а не да се научим да живеем с нея...
Природата е естествено устойчива: тя ефикасно рециклира отпадъците, използва възобновяемата енергия на слънцето, издръжлива е на резки промени, адаптира се във времето към нови условия, саморегулира се чрез система от обратни връзки, насърчава разнообразието, предоставя разнообразни услуги. Една истински зелена икономика и общество ще притежават същите характеристики.Предложете едно позитивно и щастливо бъдеще, в което не само живеем в хармония с природните процеси, но и се учим от тях и ги прилагаме като основен икономически и социален принцип. Предложете идея/проект в следните формати:

Формат: Видео, текст, презентация, фотография + текст или само фотография
За кого е конкурсът: Всички младежи на възраст от 16 до 25 години от цялата страна.
Краен срок: 25 юни 2012 г.
Награди: Седемте участници, получили най-много точки от нашето жури, ще бъдат наградени с петдневна лятна еко-академия „Обучение за бъдещето”, която ще се проведе в началото на месец август на палатков лагер „Магията на Витата стена” в с. Здравковец, община Габрово.

В състава на нашето жури ще участват представители на Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, на МОСВ, на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд и на Гражданско дружество „Узана Фест”. Най-добрите идеи ще бъдат представени на сайтовете на: МОСВ, Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, Програмата за малки проекти и УзанаПолянаФест. Обявяването на резултатите от конкурса ще стане на 1 юли на www.uzanafest.com, a награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 14 юли 2012 г. на Узана по време на фестивала УзанаПолянаФест-2012. Наградите ще връчи министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Условия за участие:
• Всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: [email protected] Желателно е участниците от областите Хасково и Кърджали да изпратят копие от конкурсния материал и до РИОСВ- Хасково на е-майл: [email protected]
• В полето „subject” трябва да има следния текст: konkurs_UzanaPolyanaFest
• Снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb
• Текстът да е написан на български език и на кирилица
• Видеото – очакваме линк към качено на сървър видео, или ъплоад в Youtube, или  Vimeo със заглавие: „konkurs_UzanaPolyanaFest_Вашето име”
• Във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, телефон, възраст и адрес.
Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай че не получите такова в срок от 5 дни, след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие и ни се обадете на някой от следните телефони: 02/9532715 или 0879 35 02 25. За повече информация Тук.