РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

вторник, 28.05.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"
13/06/2012

Търсят се младежки рецепти за щастливо и позитивно бъдеще в хармония с природата!

УзанаПолянаФест и Фондация „ТАЙМ – екопроекти” с подкрепата на 
Министерството на околната среда и водите и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фон обявяват съвместен конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"


Представяне:
Отдавна знаем, че начинът, по който живеем, не е в хармония с естествените природни процеси на планетата Земя. Правителствата вече близо 40 години търсят правилния път към устойчивото развитие. Но какво точно е това? Справяме ли се? Ако да, защо все още сме заринати в боклуци? Защо все още ползваме най-мръсната енергия? Защо не можем да се научим да консумираме това, от което имаме нужда... а може би всичко е въпрос на гледна точка: опитваме се „да спасим” планетата, а не да се научим да живеем с нея...
Природата е естествено устойчива: тя ефикасно рециклира отпадъците, използва възобновяемата енергия на слънцето, издръжлива е на резки промени, адаптира се във времето към нови условия, саморегулира се чрез система от обратни връзки, насърчава разнообразието, предоставя разнообразни услуги. Една истински зелена икономика и общество ще притежават същите характеристики.Предложете едно позитивно и щастливо бъдеще, в което не само живеем в хармония с природните процеси, но и се учим от тях и ги прилагаме като основен икономически и социален принцип. Предложете идея/проект в следните формати:

Формат: Видео, текст, презентация, фотография + текст или само фотография
За кого е конкурсът: Всички младежи на възраст от 16 до 25 години от цялата страна.
Краен срок: 25 юни 2012 г.
Награди: Седемте участници, получили най-много точки от нашето жури, ще бъдат наградени с петдневна лятна еко-академия „Обучение за бъдещето”, която ще се проведе в началото на месец август на палатков лагер „Магията на Витата стена” в с. Здравковец, община Габрово.

В състава на нашето жури ще участват представители на Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, на МОСВ, на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд и на Гражданско дружество „Узана Фест”. Най-добрите идеи ще бъдат представени на сайтовете на: МОСВ, Фондация „ТАЙМ – екопроекти”, Програмата за малки проекти и УзанаПолянаФест. Обявяването на резултатите от конкурса ще стане на 1 юли на www.uzanafest.com, a награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 14 юли 2012 г. на Узана по време на фестивала УзанаПолянаФест-2012. Наградите ще връчи министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Условия за участие:
• Всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: [email protected] Желателно е участниците от областите Хасково и Кърджали да изпратят копие от конкурсния материал и до РИОСВ- Хасково на е-майл: [email protected]
• В полето „subject” трябва да има следния текст: konkurs_UzanaPolyanaFest
• Снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb
• Текстът да е написан на български език и на кирилица
• Видеото – очакваме линк към качено на сървър видео, или ъплоад в Youtube, или  Vimeo със заглавие: „konkurs_UzanaPolyanaFest_Вашето име”
• Във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, телефон, възраст и адрес.
Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай че не получите такова в срок от 5 дни, след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие и ни се обадете на някой от следните телефони: 02/9532715 или 0879 35 02 25. За повече информация Тук.