РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

понеделник, 20.09.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 септември (2)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ отличи най- озеленените и добре поддържани дворове по повод Световния ден на околната среда- 5 юни
05/06/2012

     За втора поредна година РИОСВ- Хасково организира надпревара сред училищата и детските градини в региона за „Най- озеленен и добре поддържан двор”. Дворовете да бъдат озеленени, поддържани и подредени, да имат налични кошчета за разделно сметосъбиране, както и децата да са участвали в изграждането и опазването на озеленените площи бяха част от критериите за оценяване. Целта е с общи усилия местата за обучение и отдих на децата да станат по- зелени, подредени и красиви, както и да се възпита у тях екологична култура и навици за опазване на околната среда. Миналата година в надпреварата участваха само училища и детски градини от гр.Хасково, като победителите бяха ДГ по изкуствата, Обединени Ученически общежития и ПГДС.  Тази година се състезаваха и такива от други населени места на територията на област Хасково, които трябваше да изпратят подробна информация и снимки. Догодина тенденцията е надпреварата да се реализира на територията на двете области Хасково и Кърджали. Инициативата се провежда по повод Световния ден на околната среда- 5 юни.

Жури в състав:

Председател- инж. Любомир Дайновски, началник отдел „Превантивна дейност” и членове:
- инж. Дора Ангелова- експерт „«Опазване на водите»
- инж. Анка Иванова- експерт «Опазване чистотата на атмосферния въздух”
- Христина Атанасова- експерт «Управление на отпадъците и опазване на почвите»
- Мариана Чомпалова- експерт „Връзки с обществеността”

Отличи като победители в регионалния конкурс „Най- озеленен и добре поддържан двор”:

- ЦДГ „Звездичка”- с. Стамболово за „Най- зелен двор”
- Обединени Ученически Общежития- гр. Хасково за „Най- добре подреден двор”
- Помощно Училище Интернат- гр. Свиленград за „Най- цветен двор”

Поощрителни грамоти получават: ЦДГ№1- гр. Димитровград, ПГХХТ „Проф.д-р Ас.Златаров”- гр. Димитровград, ПГ по транспорт- гр.Хасково и ЦДГ № 3 „Зорница”- гр.Хасково.

     Връчването  на грамотите и наградите се състоя на 5 юни- Световният ден на околната среда в двора на Обединени Ученически Общежития- гр. Хасково, бул. „Стефан Стамболов”№ 8, бл.- 2, които миналата година получиха приз за „Най- добро ландшафтно оформление” в националната кампания на МОСВ „Нашият зелен град". За наградените бяха предвидени луксозни енциклопедии за природата, пакет информационни материали и грамоти, осигурени от РИОСВ. Присъстваха представители от наградените детски и учебни заведения, медии и природолюбители, които заедно отбелязаха един от най- значимите празници на природата Денят на околната среда. Празникът продължи с разговор за проведените и предстоящи екоинициативи, а присъстващите педагози споделиха опита си  по отношение на екологичното възпитание на подрастващите. РИОСВ благодари за гостоприемството на Обединени Ученически Обещежития- Хасково! 

ЦДГ „Звездичка”- с. Стамболово

Помощно Училище Интернат- гр. Свиленград

Обединени Ученически Общежития- гр. Хасково

  

Победителите

  

Част от награждаването

Гостите

     Световният ден на околната среда- 5 юни е ежегодно събитие под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда и през 2012 г. ще бъде отбелязан за 40-ти път. Това е най-значимият и широко известен глобален ден за положително действие за околната среда. Темата на Световния ден на околната среда през 2012 година е „Зелена икономика: Ще се включиш ли и ти?", което отново представя зелената икономика като алтернатива на начина, по който правим бизнес, ако искаме да създадем по-устойчиво бъдеще. Отбелязването на този ден започва през 1972 г., за да се превърне днес в едно от основните средства, чрез които ООН насочва вниманието в глобален план към околната среда и насърчава политическия ангажимент и действие. Повече за Световния ден на околната среда Тук.

Снимки от конкурса за "Най-зелен и добре поддържан двор"- 2012г.  Тук.  

Как бяха отбелязани Световните дни на климата, на биологичното разнообразие и на околната среда през май и юни Тук.