РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

вторник, 07.12.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 декември (2)
 ноември (6)
 октомври (2)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ- Хасково призовава обществеността за активни екоинициативи през 2012 г.
29/02/2012

     РИОСВ- Хасково кани всички училища и детски градини на територията на областите Хасково и Кърджали да участват със свои и съвместни екоинициативи за отбелязване на  най- значимите празници на природата през 2012 г:  22 март- Световен ден на водата, 22 април- Международен ден на Земята, 15 май- Световен ден на климата, 5 юни- Световен ден на околната среда и 22 септември- Европейски ден без автомобили.  Училищата и детските градини могат да организират тематични часове и занимания, изложби, конкурси, почистване на райони, озеленяване на дворовете си и засаждане на дръвчета и други екоинициативи, като молбата на регионалната екоинспекция е да предоставят кратка информация и по възможност снимков материал за своите инициативи и реализирани идеи свързани с отбелязването на екологичните празници и опазването на околната среда на следните електронни адреси: [email protected]  или [email protected].  Във връзка с повишаване на информираността и екологичната култура на подрастващите регионалната екоинспекция се ангажира с предоставяне на информационни материали, тематични презентации и провеждане на съвместни инициативи и открити уроци със специалисти.

     РИОСВ благодари на РИО-Хасково за оказаното съдействие и на всички училища и детски градини на територията на област Хасково за  активното отбелязване на Световния ден на влажните зони- 2 февруари с разнообразни образователни екоинициативи! 

     РИОСВ подкрепя националната кампания на БТв „Да изчистим България за един ден” и призовава обществеността, всички институции, фирми, училища и отделни граждани да се включат със свои инициативи по маркиране на нереграментирани сметища на територията на областите Хасково и Кърджали и почистване на отделни терени в деня на събитието- 12 май 2012 г. За повече информация и регистриране за участие в кампанията: http://www.btv.bg/da-izchistim/ , координатори: http://www.btv.bg/da-izchistim/partners 

 

РИОСВ- Хасково обявява следните конкурси

     Регионален ученически фотоконкурс по повод Международния ден на Земята-22 април на тема „Красивата природа на моя роден край”.  Фотографиите трябва да показват красиви природни места на териториятана областите Хасково и Кърджали.  2012 г. е Международна година на водата и задължителен елемент във фотосите трябва да бъде водата.  Фотографиите следва да бъдат в дигитален формат (jpg) изпратени с прикачени файлове до регионалната екоинспекция на адрес [email protected]  или [email protected] , както и на хартиен носител, паспартирани. Фотографиите следва да бъдат донесени или изпратени по пощата от участниците на адрес: РИОСВ- Хасково, на ул. „Добруджа”-14 най- късно до  05.04.2012 г.. в отдел „Връзки с обществеността”. Всеки участник трябва да си изпише трите имена, години, адрес, училище, електронен адрес и тел. за връзка. Всяка фотография трябва да бъде придружена с текст, който да съдържа кратко описание на снимания обект. Творбите не трябва да са участвали в други конкурси. Жури ще излъчи трима победители в конкурса, които ще бъдат обявени на сайта на регионалната екоинспекция. Всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие. За победителите са предвидени награди. С най- добрите фотографии ще бъде организирана изложба.

     За втора поредна година по  повод Световния ден на околната среда- 5 юни, РИОСВ- Хасково организира конкурс между училищата и детските градини на територията на гр. Хасково за „Най- добре уреден и озеленен двор”.  Училищата и детските градини желаещи да участват в надпреварата следва да заявят желанието си за участие в РИОСВ на тел. 038/60-16-23 или на електронен адрес [email protected] най-късно до 15 май т.г.  Специална комисия от експерти ще посети заявилите желание за участие в конкурса детски и учебни заведения и съответно ще определи кои три са най- добри стопани на своя двор.

За допълнителна информация: 038/60-16-23- М.Чомпалова, пресаташе.
Екологичен календар тук.  Програма на Община Хасково "120 г. озеленяване в Хасково" тук