РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 25.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ- Хасково призовава обществеността за активни екоинициативи през 2012 г.
29/02/2012

     РИОСВ- Хасково кани всички училища и детски градини на територията на областите Хасково и Кърджали да участват със свои и съвместни екоинициативи за отбелязване на  най- значимите празници на природата през 2012 г:  22 март- Световен ден на водата, 22 април- Международен ден на Земята, 15 май- Световен ден на климата, 5 юни- Световен ден на околната среда и 22 септември- Европейски ден без автомобили.  Училищата и детските градини могат да организират тематични часове и занимания, изложби, конкурси, почистване на райони, озеленяване на дворовете си и засаждане на дръвчета и други екоинициативи, като молбата на регионалната екоинспекция е да предоставят кратка информация и по възможност снимков материал за своите инициативи и реализирани идеи свързани с отбелязването на екологичните празници и опазването на околната среда на следните електронни адреси: [email protected]  или [email protected].  Във връзка с повишаване на информираността и екологичната култура на подрастващите регионалната екоинспекция се ангажира с предоставяне на информационни материали, тематични презентации и провеждане на съвместни инициативи и открити уроци със специалисти.

     РИОСВ благодари на РИО-Хасково за оказаното съдействие и на всички училища и детски градини на територията на област Хасково за  активното отбелязване на Световния ден на влажните зони- 2 февруари с разнообразни образователни екоинициативи! 

     РИОСВ подкрепя националната кампания на БТв „Да изчистим България за един ден” и призовава обществеността, всички институции, фирми, училища и отделни граждани да се включат със свои инициативи по маркиране на нереграментирани сметища на територията на областите Хасково и Кърджали и почистване на отделни терени в деня на събитието- 12 май 2012 г. За повече информация и регистриране за участие в кампанията: http://www.btv.bg/da-izchistim/ , координатори: http://www.btv.bg/da-izchistim/partners 

 

РИОСВ- Хасково обявява следните конкурси

     Регионален ученически фотоконкурс по повод Международния ден на Земята-22 април на тема „Красивата природа на моя роден край”.  Фотографиите трябва да показват красиви природни места на териториятана областите Хасково и Кърджали.  2012 г. е Международна година на водата и задължителен елемент във фотосите трябва да бъде водата.  Фотографиите следва да бъдат в дигитален формат (jpg) изпратени с прикачени файлове до регионалната екоинспекция на адрес [email protected]  или [email protected] , както и на хартиен носител, паспартирани. Фотографиите следва да бъдат донесени или изпратени по пощата от участниците на адрес: РИОСВ- Хасково, на ул. „Добруджа”-14 най- късно до  05.04.2012 г.. в отдел „Връзки с обществеността”. Всеки участник трябва да си изпише трите имена, години, адрес, училище, електронен адрес и тел. за връзка. Всяка фотография трябва да бъде придружена с текст, който да съдържа кратко описание на снимания обект. Творбите не трябва да са участвали в други конкурси. Жури ще излъчи трима победители в конкурса, които ще бъдат обявени на сайта на регионалната екоинспекция. Всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие. За победителите са предвидени награди. С най- добрите фотографии ще бъде организирана изложба.

     За втора поредна година по  повод Световния ден на околната среда- 5 юни, РИОСВ- Хасково организира конкурс между училищата и детските градини на територията на гр. Хасково за „Най- добре уреден и озеленен двор”.  Училищата и детските градини желаещи да участват в надпреварата следва да заявят желанието си за участие в РИОСВ на тел. 038/60-16-23 или на електронен адрес [email protected] най-късно до 15 май т.г.  Специална комисия от експерти ще посети заявилите желание за участие в конкурса детски и учебни заведения и съответно ще определи кои три са най- добри стопани на своя двор.

За допълнителна информация: 038/60-16-23- М.Чомпалова, пресаташе.
Екологичен календар тук.  Програма на Община Хасково "120 г. озеленяване в Хасково" тук