РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

петък, 17.09.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 септември (2)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Община Хасково и Обединени Ученически Общежития- Хасково с престижни призове от Кампанията „Зелена България”
13/12/2011

     Днес на официална церемония в София бе връчен приз на Община Хасково за „Най-зелен град в България” в категорията за населени места от 30 хил. до 100 хил. жители. Специална награда на журито за "Най-оригинално ландшафтно оформление" бе присъдена на  Обединени ученически общежития- Хасково в категорията за граждански инициативи „Нашият зелен град”, осъществили „зелени идеи“ в рамките на Кампания "Зелена България". На церемонията бяха обявени и победителите от националния ученически конкурс „Обичам природата и аз участвам” за рисунка, фотография и есе, организиран от МОСВ и Фондацията „Димитър Бербатов”. Денис Расим  и Константина Кирева от Клуб по фотография към ОДК- Кърджали за снимка и Джансу Рафет от ПГ по транспорт- Хасково за есе са отличените от областите Хасково и Кърджали.  В конкурса взеха участие над 500 деца от цялата страна, наградените  са по десет в категория.

     Община Хасково  участва в кампанията с 6 реализирани инициативи по благоустрояване на озелелени площи и междублокови пространства. Димитровград се включи в надпреварата с инициативата по създаването на ”Алея на новия живот” чрез която предоставя възможност за засаждане на дърво за всяко новородено дете в града. Напомняме, че Община Димитровград бе носител на приз „Зелена община” за 2010-а година по програма “Зелена община” за насърчаване и поощряване на българските селища при изграждането на паркови местности и градини. Обединени Ученически Общежития- Хасково  се състезаваха в категорията „Нашият зелен град” с инициатива за облагородяване и озеленяване на района около сградата си, те бяха и носители на втора награда в регионалния конкурс организиран от РИОСВ- Хасково за „Най- озеленен и добре поддържан двор” в града. ОП „Младежки център”- Хасково се включи в надпреварата с  реализирания и успешно приключил екопроект "Нека е зелено", допринесъм за екологичното възпитание на подрастващите.

     Събитието по награждаването се състоя  на 13 декември в музея „Земята и хората“- София. Националната кампания „Зелена България“ е финансирана от Оперативна програма „Околна сред”. Изпратените от участниците инициативи са оценени от реномирано жури, съставено от обществени личности. За да бъде класирана, инициативата трябва да е придала нов облик на населеното място, да е ангажирала част от населението в нея и да е с устойчивост във времето. Призовете за общините бяха раздадении в 6 категории в зависимост от големината на населеното място. За гражданските инициативи категориите са три– за подобряване на кварталната околна среда, за оползотворяване на отпадъците и за превенция, възпитание и информационни кампании, като бяха предвидени и 3 специални награди на журито. 

 Списък с наградените общини и граждански инициативи:

Категория „Най-зелен град”за общини, кметства и жилищни райони:

- За населени места над 200 хил. жители –  гр. Бургас
- За населени места от 100 хил. до 200 хил. жители –  гр.Стара Загора
- За населени места от 30 хил. до 100 хил. жители –  гр. Хасково
- За населени места от 10 хил. до 30 хил. жители –  гр. Велинград
- За населени места от 3 хил. до 10 хил. жители –  гр. Лясковец
- За населени места под 3000 жители –  гр. Павел баня

Категория „Нашият зелен град” за граждански инициативи:

- Опазване и подобряване на градска квартална околна среда- Клуб Екология гр.Лом
- Оползотворяване на отпадъците и ефективно управление на ресурсите- Клуб Екология СОУ „Христо Ботев” гр. Кубрат
- Превенция, възпитание и информационни кампании -Сдружение ОПОРА на младите хора гр.Русе

Специални награди на журито:

- Обединени  ученически общежития гр.Хасково
- Стоян Маринов от Ботевград
- СИЦ младежки център за развитие „Взаимопомощ”, гр. Казанлък