РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

неделя, 16.06.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ- Хасково с номинация за наградата „Златен ключ” за „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани ”
21/09/2011

28 септември 2011 - Ден на правото да знам

     Сайтът на  РИОСВ- Хасково: http://haskovo.riosv.com за втора поредна година е сред номинираните от Програма Достъп до Информация за наградата „Златен ключ” в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани ”. В категорията са номинирани още Министерство на отбраната, МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”- Сливен, Община Сухиндол, Басеинова дирекция- Пловдив, Община Попово и Сметната палата на Р.България. За девети пореден път Програма Достъп до Информация ще връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информацията на специална церемония, която ще се състои в столицата на 28 септември- Ден на правото да знам. Миналата година носител на тази награда беше Община Бургас.

     Наградите са разпределени в следните категории:
- Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани (централни, териториални и местни органи на власт). От 2010 г., с оглед на въведените с измененията на ЗДОИ (Декември 2008) задължения за онлайн публикуване на информация, критериите за "Най-добра уеб страница" бяха интегрирани в тази категория.
- Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация.
- НПО, най-активно използвала ЗДОИ.
- Гражданин, упражнявал своето право на достъп до информация.
- Институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и грубо нарушава правата на гражданите по ЗДОИ (може да се дадат награди на централни, териториални и местни органи на власт).
- Най-абсурден или най- смешен случай за достъп до информация
Както и през миналите години, статуетките във формата на ключ (позитивни награди), катинар - за институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и вързан на възел ключ - за най-абсурдно и смешно решение, са изработени от скулпторa Благовест Апостолов.

     За пръв път Програма Достъп до Информация отбеляза международния ден на правото да знам в София на 28 септември 2003 с прес-конференция и церемония по връчване на награди за принос в областта на свобода на информацията. Жури определя ежегодно носителите на наградите, които получават Грамота и Статуетка по време на церемонията по отбелязването на Международния ден на правото да знам.  Съставът на журито, което ще определи призьорите тази година е: Александър Кашъмов - ръководител на правния екип на Програма Достъп до Информация (ПДИ), Гергана Жулева - Изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация, Дарина Палова - адвокат в Програма Достъп до Информация, Кирил Терзийски - адвокат в Програма Достъп до Информация, Николай Н. Нинов - координатор на журналистическата мрежа на Програма Достъп до Информация, Петко Георгиев - Изпълнителен Директор на ПроМедия, Светлозар Желев - директор книгоиздаване, Издателство "Сиела" , Фани Давидова - юрист в Програма Достъп до Информация, Христо Христов - разследващ журналист.