РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

събота, 23.10.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 октомври (3)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ- Хасково с номинация за наградата „Златен ключ” за „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани ”
21/09/2011

28 септември 2011 - Ден на правото да знам

     Сайтът на  РИОСВ- Хасково: http://haskovo.riosv.com за втора поредна година е сред номинираните от Програма Достъп до Информация за наградата „Златен ключ” в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани ”. В категорията са номинирани още Министерство на отбраната, МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”- Сливен, Община Сухиндол, Басеинова дирекция- Пловдив, Община Попово и Сметната палата на Р.България. За девети пореден път Програма Достъп до Информация ще връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информацията на специална церемония, която ще се състои в столицата на 28 септември- Ден на правото да знам. Миналата година носител на тази награда беше Община Бургас.

     Наградите са разпределени в следните категории:
- Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани (централни, териториални и местни органи на власт). От 2010 г., с оглед на въведените с измененията на ЗДОИ (Декември 2008) задължения за онлайн публикуване на информация, критериите за "Най-добра уеб страница" бяха интегрирани в тази категория.
- Най-добри журналистически материал/ кампания, свързани с правото на достъп до информация.
- НПО, най-активно използвала ЗДОИ.
- Гражданин, упражнявал своето право на достъп до информация.
- Институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и грубо нарушава правата на гражданите по ЗДОИ (може да се дадат награди на централни, териториални и местни органи на власт).
- Най-абсурден или най- смешен случай за достъп до информация
Както и през миналите години, статуетките във формата на ключ (позитивни награди), катинар - за институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и вързан на възел ключ - за най-абсурдно и смешно решение, са изработени от скулпторa Благовест Апостолов.

     За пръв път Програма Достъп до Информация отбеляза международния ден на правото да знам в София на 28 септември 2003 с прес-конференция и церемония по връчване на награди за принос в областта на свобода на информацията. Жури определя ежегодно носителите на наградите, които получават Грамота и Статуетка по време на церемонията по отбелязването на Международния ден на правото да знам.  Съставът на журито, което ще определи призьорите тази година е: Александър Кашъмов - ръководител на правния екип на Програма Достъп до Информация (ПДИ), Гергана Жулева - Изпълнителен директор на Програма Достъп до Информация, Дарина Палова - адвокат в Програма Достъп до Информация, Кирил Терзийски - адвокат в Програма Достъп до Информация, Николай Н. Нинов - координатор на журналистическата мрежа на Програма Достъп до Информация, Петко Георгиев - Изпълнителен Директор на ПроМедия, Светлозар Желев - директор книгоиздаване, Издателство "Сиела" , Фани Давидова - юрист в Програма Достъп до Информация, Христо Христов - разследващ журналист.