РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

петък, 17.09.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 септември (2)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Подготвителният клас при ОУ „Св.Ив.Рилски”- Хасково и РИОСВ откриха Седмицата на мобилността
16/09/2011

     Днес по повод Европейската седмица на мобилността /16-22.09/ най- малките възпитаници– подготвителният клас с ръководител г-жа Галина Маратилова при ОУ”Св.Ив.Рилски”- Хасково проведоха открито занимание- беседа, организирано  от РИОСВ- Хасково. Децата показаха завидни познания в областта на безопасното движение по улиците и начините по които могат да допринесат за опазването на околната среда. Те получиха специални светлоотразителни значки за пешеходци с логото на кампанията и информационно- образователни материали по темата. Училището работи по спечелен проект „Пазители срещу глобалното затопляне”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси към Европейската програма „Коменски”. Гост на събитието беше г-жа Невена Желязкова- директор на Дом „Асен Златаров”- Хасково, която получи същите подаръци, предназначени за първокласниците на социалното заведение.  РИОСВ в плана си за екологично възпитание на подрастващите планира организиране на различни инициативи през учебната година с участието на деца и ученици от региона по повод  отделните празници на природата, национални и международни кампании за опазването на околната среда.


    Община Димитровград  като официално регистрирана за учасие в Седмицата на мобилността под  мотото "В града без моята кола!" предвижта на 22.09.2011г затварянето на част от бул. "Г.С.Раковски"  за преминаването на МПС  и  обособяването му в пешеходна зона от  12.30 ч. до 18.30 ч. В кампанията ще вземе участие и местният Велоклуб "Орбита",  чрез организиране на демонстративно колоездене под  мото "Алтернативна мобилност!" по маршрут Димитровград- Хасково- Димитровград. 

      Група активни граждани за мобилността- Кърджали на 22.09.2011 г. от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще организират мероприятие стимулиращо използването на алтернативен, зелен транспорт. За целта ще бъде затворена една от централните улици в града- бул. "България" между кръстовищата с ул. "Булаир" и ул."Миньорска", като на мястото ще се проведе инициатива:   Демонстрации със скейтборд, велопоход и фото изложба по темата. По време на събитието ще бъдат раздадени листовки за безопасно колоездене с информация за водачите на МПС (как да пазим колоездачите) и информация за велосипедистите- правила за движение по улицата, както и за безопасно преминаване на пешеходна пътека- за пешеходци и водачи. Предвидени са и значки по темата с текст: "За мобилност в гр.Кърджали". Районът ще бъде украсен с табелки с различни послания, насърчаващи алтернативнияте видове транспорт. Формата на мероприятието е насърчителна и образователна, информираха организаторите.

     РИОСВ призовава жителите на областите Хасково и Кърджали за гражданска активност по време на Европейската седмица на мобилността и включване в инициативата "В града без моята кола".

     РИОСВ напомня, че продължава приемането на творби за участие в организирания от Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов” национален конкурс за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”. Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години. Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата.  Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, най-късно до 24 октомври 2011 година в Регионалната инспекция по околната среда и водите, където ще бъдат номинирани по десет за общонационално оценяване. От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерство на околната среда и водите за най-зелен град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”. Предвидени са награди – 10 броя велосипеди, 10 броя цифрови фотоапарата и десет броя бинокли.