РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

сряда, 24.04.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Подготвителният клас при ОУ „Св.Ив.Рилски”- Хасково и РИОСВ откриха Седмицата на мобилността
16/09/2011

     Днес по повод Европейската седмица на мобилността /16-22.09/ най- малките възпитаници– подготвителният клас с ръководител г-жа Галина Маратилова при ОУ”Св.Ив.Рилски”- Хасково проведоха открито занимание- беседа, организирано  от РИОСВ- Хасково. Децата показаха завидни познания в областта на безопасното движение по улиците и начините по които могат да допринесат за опазването на околната среда. Те получиха специални светлоотразителни значки за пешеходци с логото на кампанията и информационно- образователни материали по темата. Училището работи по спечелен проект „Пазители срещу глобалното затопляне”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси към Европейската програма „Коменски”. Гост на събитието беше г-жа Невена Желязкова- директор на Дом „Асен Златаров”- Хасково, която получи същите подаръци, предназначени за първокласниците на социалното заведение.  РИОСВ в плана си за екологично възпитание на подрастващите планира организиране на различни инициативи през учебната година с участието на деца и ученици от региона по повод  отделните празници на природата, национални и международни кампании за опазването на околната среда.


    Община Димитровград  като официално регистрирана за учасие в Седмицата на мобилността под  мотото "В града без моята кола!" предвижта на 22.09.2011г затварянето на част от бул. "Г.С.Раковски"  за преминаването на МПС  и  обособяването му в пешеходна зона от  12.30 ч. до 18.30 ч. В кампанията ще вземе участие и местният Велоклуб "Орбита",  чрез организиране на демонстративно колоездене под  мото "Алтернативна мобилност!" по маршрут Димитровград- Хасково- Димитровград. 

      Група активни граждани за мобилността- Кърджали на 22.09.2011 г. от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще организират мероприятие стимулиращо използването на алтернативен, зелен транспорт. За целта ще бъде затворена една от централните улици в града- бул. "България" между кръстовищата с ул. "Булаир" и ул."Миньорска", като на мястото ще се проведе инициатива:   Демонстрации със скейтборд, велопоход и фото изложба по темата. По време на събитието ще бъдат раздадени листовки за безопасно колоездене с информация за водачите на МПС (как да пазим колоездачите) и информация за велосипедистите- правила за движение по улицата, както и за безопасно преминаване на пешеходна пътека- за пешеходци и водачи. Предвидени са и значки по темата с текст: "За мобилност в гр.Кърджали". Районът ще бъде украсен с табелки с различни послания, насърчаващи алтернативнияте видове транспорт. Формата на мероприятието е насърчителна и образователна, информираха организаторите.

     РИОСВ призовава жителите на областите Хасково и Кърджали за гражданска активност по време на Европейската седмица на мобилността и включване в инициативата "В града без моята кола".

     РИОСВ напомня, че продължава приемането на творби за участие в организирания от Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов” национален конкурс за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”. Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години. Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата.  Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, най-късно до 24 октомври 2011 година в Регионалната инспекция по околната среда и водите, където ще бъдат номинирани по десет за общонационално оценяване. От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерство на околната среда и водите за най-зелен град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”. Предвидени са награди – 10 броя велосипеди, 10 броя цифрови фотоапарата и десет броя бинокли.