РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 25.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

МОСВ учредява благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”
25/05/2011

Министерство на околната среда и водите учредява благодарствени призове към бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана  от Оперативна програма «Околна среда». Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство на околната среда и водите насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община и за най-зелен град. Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия, в която са поканени за участие известни личности  с ярко изразено присъствие в обществото. Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на Световния ден на околната среда - 5 юни. Ако вашата организация има вече реализирани инициативи, свързани с опазването на природата, може да ги изпратите в текст, снимки или видео на адреса на РИОСВ- Хасково и на: [email protected]  За повече информация: 02/9406528 – Николай Цанков.

Всяка малка или голяма фирма, община, градска, квартална организация - всеки, който е направил нещо голямо или малко, еднократно или в перспектива, отделил е време и средства в грижа за околната среда, независимо в каква област – почистване, засаждане, ликвидиране на замърсявания, облагородяване на различни райони, ползване на алтернативни източници на енергия и производство на продукти, щадящи природата, рециклиране или повторно използване на материали, поощряване на икономия на хартия, вода или електроенергия, запазване на животински или растителен вид, отваряне на зелени работни места, е участник в кампанията ”Зелена България” и  потенциален носител на благодарствен знак от Министерство на околната среда и водите.

До 1 юни 2011 г. очакваме предложенията от страна на бизнеса. Основният критерий при присъждане на  призовете „Зелена България” за бизнеса ще бъде: идеята, финансирането и осъществяването на инициативата, с която участвате в кампанията, да е изцяло на вашата бизнес компания или бизнес организация. На същите имейли очакваме реализираните проекти и инициативи от страна на общините. Призовете за общините ще бъдат връчени на ежегодната среща на Националното сдружение на общините в Република България през юли, а призът за най-зелен град ще се връчи на съвместна церемония с Дарик радио през декември.

Да си зелен означава да мислиш за природата, за бъдещето и за всички около теб. Всеки от нас е значим и заслужава да живее и работи в чиста и здравословна среда. Да си зелен не е само отговорност. Това е поглед в утрешния свят.

МОСВ