РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 09.12.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 декември (3)
 ноември (6)
 октомври (2)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Екоинициативи по повод празниците на природата през април и май
20/05/2011

      РИОСВ проведе открит урок с ученици от ПГЛП

     Ученици от 9 „В” клас на ПГЛП- гр. Хасково  проведоха открит урок в РИОСВ- Хасково. Повод за гостуването на младите природолюбители и преподавателката им по химия г-жа. Д.Тенева са празниците на природата през април и май- Международният ден на Земята /22 април/, Световният ден на климата /15 май/, Световнитe дни на мигриращите птици -14 и 15 май и Международният ден  на биологичното разнообразие /22 май/ и как отделният човек може да допринесе за опазването на природата. Учениците получиха полезна информация свързана с отбелязването на тези дати, аткуални кампании и начините по които обществото може да участва. Диана Петрова – експерт от направление „Опазване на биологичното разнообразие” запозна учениците със защитените територии и с интересни защитени видове от растителния и животински свят  в региона. Урокът продължи под формата на беседа, като бяха засегнати основно въпроси касаещи разделното сметосъбиране и рециклирането на отпадъците, оказване на първа помощ при паднали от гнездата си малки на птици, ролята на всеки жител на планетата за опазването на околната среда. В края на срещата учениците получиха комплект информационни материали.

РИОСВ и Регионална библиотека- Хасково с изложба от детски рисунки  

     РИОСВ и Детският отдел към Регионална библиотека- Хасково организираха изложба, посветена на Международната година на горите и на празниците на природата през месец май. Изложбата съдържа творби на деца участвали в организирания миналия месец от екоинспекцията конкурс за детска рисунка и фотография "Обичай гората": ОДЗ"Слънце"-Димитровград, ОУ"Св.Св.Кирил и Методии"- Хасково, СОУ- с. Черноочене, ОУ"Ш.Петьофи"- Хасково, ПГЛП- Харманли, ДГ №15- Хасково и други индивидуални участници, голяма част от които дариха творбите си на регионалната библиотека. 

Изложбата ще бъде на разположение на посетителите от 05.05 до 05.06.т.г.

     

 ОУ"Ш.Петьофи"- Хасково с ревю карнавални костюми от отпадъчни хартиени и найлонови материали

     Учениците от І-ви до ІV- ти класове от ОУ "Ш.Петьофи"-гр. Хасково изнесоха пред свои връстници специално подготвена образователна програма за оползотворяването и рециклирането на отпадъците. Програмата включваше и модно ревю на карнавални костюми, изработени от отпадъчни хартиени и найлонови материали. Инициативата децата посветиха на опазването на околната среда, Световния ден на Земята и празниците на природата през месец май. На събититието беше поканен и представител от регионалната екоинспекция.

     Юбилеен концерт  под надслов "Нашата Земя" изнесоха възпитаниците на ОДЗ № 17- Хасково на сцената на Младежки център  Децата представиха празнична програма от песни и танци за разделното събиране на отпадъците, любовта към природата и грижата за околната среда.

Учениците от Обединени Ученически Общежития- Хасково се включиха в Инициативата "Зелена вълна"

     Учениците от Обединени Ученически Общежития- Хасково по повод Инициативата "Зелена Вълна" и празниците на природата през април и май облагородиха и озелениха своя парк, като прекопаха градинките, засадиха дръвчета и цветя.  

ОДЗ "Слънце"- Димитровград засадиха дръвчета и изнесоха празнична програма за природата    

     По повод Международния ден на биологичното разнообразие- 22 май и Инициативата "Зелена вълна", децата от ОДЗ "Слънце"- Димитровград засадиха дръвчета в своя двор. Подготвителните групи изнесоха образователна музикална програма от песни и стихотворения за природата.     

     Със свои екоинициативи и празнични програми почетоха Деня на Земяна Община Кърджали, Клуб "Природата и ние" при ОДК- Кърджали,  ОУ"Св.Св.Кирил и Методии"- Кърджали, ПМГ- Димитровград, ОУ "Св.Ив. Рилски"- Хасково, ОУ"В.Левски"- Хасково и други училища и детски градини в региона.