РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

петък, 17.09.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 септември (2)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Министрите на МОСВ, МТСП и МИЕТ ще участват в заседание на Областния съвет в Кърджали
27/01/2011

 

Министър Караджова изиска свикване на тристранния съвет с цел обсъждане на въпросите, свързани със замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид от ОЦК АД – гр. Кърджали

     Министрите на околната среда и водите Нона Караджова, на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участват в заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, което ще се проведе в град Кърджали.

     Министър Нона Караджова изиска свикване на тристранния съвет с цел да се поставят на обсъждане въпросите, свързани със замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид от „Оловно цинков комплекс” – гр. Кърджали, хода на изпълнението на поетите от предприятието ангажименти и възможните мерки от страна на правителството за по-нататъшната му работа съобразно изискванията на екологичното законодателство.
Срещата ще се проведе на 28 януари 2011 г., петък, от 11,30 часа в Заседателната зала на Областната управа в град Кърджали. Брифингът за журналисти е предвиден веднага след заседанието.  

     В заседанието ще участват също народният представител от ПП ГЕРБ за Кърджали Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, ръководството на предприятието, директорът на инспекцията по труда, представители на общината и на неправителствени и граждански организации. Поканени за участие са кметът на града Хасан Азис и собственикът на ОЦК- Кърджали Валентин Захариев.

     Същият ден следобед министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще посетят Пловдив за среща с ръководството на Комбината за цветни метали, което ще докладва пред двамата министри изпълнението на инвестиционната си програма.

 27.01.2011

ОЦК – Кърджали има две седмици да изготви план за намаляване на замърсяването на въздуха до допустимите норми

     В рамките на две седмици собственикът на „ОЦК“ – Кърджали трябва да предложи план за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид, кадмий и олово до допустимите нива. Този срок е възможният компромис от страна на държавата към собственика на предприятието, който трябва да реши как ще спази съответните норми, ако продължи да работи. В противен случай държавата няма да има друга алтернатива, освен да състави план за прекратяване дейността на част от оловното производство. Около това решение се обединиха участниците в извънредния Отраслов съвет за тристранно сътрудничество „Металургия“, проведен днес в Кърджали. На съвета присъстваха министрите Нона Караджова, Трайчо Трайков и Тотю Младенов, собственикът Валентин Захариев и мениджмънта на дружеството, работници в предприятието, народния представител Цвета Караянчева. В дискусията взеха участие още областният управител Иванка Таушанова, представители на общината, неправителствени и граждански организации.

     До края на февруари т.г. ОЦК – Кърджали трябва да внесе за разглеждане в МОСВ необходимата документация за ОВОС на депо за опасни отпадъци от собственото си производство. Освен това инвеститорът заяви намерение до края на 2013 г. изцяло да приведе новото оловно производство в съответствие с екологичното законодателство. Тримата министри бяха категорични, че сега съдбата на предприятието е изцяло в ръцете на неговия собственик.

28.01.2011

Източник: МОСВ