РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 25.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Министрите на МОСВ, МТСП и МИЕТ ще участват в заседание на Областния съвет в Кърджали
27/01/2011

 

Министър Караджова изиска свикване на тристранния съвет с цел обсъждане на въпросите, свързани със замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид от ОЦК АД – гр. Кърджали

     Министрите на околната среда и водите Нона Караджова, на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участват в заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, което ще се проведе в град Кърджали.

     Министър Нона Караджова изиска свикване на тристранния съвет с цел да се поставят на обсъждане въпросите, свързани със замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид от „Оловно цинков комплекс” – гр. Кърджали, хода на изпълнението на поетите от предприятието ангажименти и възможните мерки от страна на правителството за по-нататъшната му работа съобразно изискванията на екологичното законодателство.
Срещата ще се проведе на 28 януари 2011 г., петък, от 11,30 часа в Заседателната зала на Областната управа в град Кърджали. Брифингът за журналисти е предвиден веднага след заседанието.  

     В заседанието ще участват също народният представител от ПП ГЕРБ за Кърджали Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, ръководството на предприятието, директорът на инспекцията по труда, представители на общината и на неправителствени и граждански организации. Поканени за участие са кметът на града Хасан Азис и собственикът на ОЦК- Кърджали Валентин Захариев.

     Същият ден следобед министърът на околната среда и водите Нона Караджова и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще посетят Пловдив за среща с ръководството на Комбината за цветни метали, което ще докладва пред двамата министри изпълнението на инвестиционната си програма.

 27.01.2011

ОЦК – Кърджали има две седмици да изготви план за намаляване на замърсяването на въздуха до допустимите норми

     В рамките на две седмици собственикът на „ОЦК“ – Кърджали трябва да предложи план за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид, кадмий и олово до допустимите нива. Този срок е възможният компромис от страна на държавата към собственика на предприятието, който трябва да реши как ще спази съответните норми, ако продължи да работи. В противен случай държавата няма да има друга алтернатива, освен да състави план за прекратяване дейността на част от оловното производство. Около това решение се обединиха участниците в извънредния Отраслов съвет за тристранно сътрудничество „Металургия“, проведен днес в Кърджали. На съвета присъстваха министрите Нона Караджова, Трайчо Трайков и Тотю Младенов, собственикът Валентин Захариев и мениджмънта на дружеството, работници в предприятието, народния представител Цвета Караянчева. В дискусията взеха участие още областният управител Иванка Таушанова, представители на общината, неправителствени и граждански организации.

     До края на февруари т.г. ОЦК – Кърджали трябва да внесе за разглеждане в МОСВ необходимата документация за ОВОС на депо за опасни отпадъци от собственото си производство. Освен това инвеститорът заяви намерение до края на 2013 г. изцяло да приведе новото оловно производство в съответствие с екологичното законодателство. Тримата министри бяха категорични, че сега съдбата на предприятието е изцяло в ръцете на неговия собственик.

28.01.2011

Източник: МОСВ