РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

неделя, 19.05.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Стартира Национална информационна кампания на Министерство на околната среда и водите «Обичам природата– и аз участвам!»
30/07/2010

Все повече хора в България се присъединяват към идеята за чиста околна среда и са готови да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение. С тази идея Министерството на околната среда и водите започва национална информационна кампания под надслов „Обичам природата – и аз участвам!”. Нашето желание е максимален брой хора в страната да се обединят за отговорно поведение срещу замърсяването на природата с отпадъци.

Всеки може да участва. Вие можете да прибирате боклука, когато сте сред природата или по време на пътуване, да организирате почистване на тревните площи във вашата община, да призовете съседите да събират разделно отпадъците, да засадите дърво, а още по-добре – да организирате колегите или съучениците си в това начинание… възможностите са безкрайни и всеки намира своя начин. Ценим усилието на всеки човек в страната и очакваме да се свържете с нас на имейл: [email protected] или [email protected] Не забравяйте да изпишете като Subject: i az uchastvam.

Разкажете как участвате Вие, Вашето семейство и приятели – почиствате ли след пикник, събирате ли боклука разделно, как пестите водата и тока, грижите ли се за градина, участвате ли с други хора в почистване на парковете, планините, коритата на реките, как приучвате децата го правят и т.н. Споделете с нас добрите практики във Вашата фирма, община или неправителствена организация – как Вие полагате грижа за зелени паркове и зелени площи, как работите по проекти, които предлагат устойчиви решения за съхранение на природата чрез участието на обществото, стремите ли се да промените потребителското си поведение: набавили ли сте съдове за разделно събиране, използвате ли рециклирана хартия във Вашия офис, финансирате ли «зелени» инициативи, как подпомагате детски градини и училища в такива начинания?

Ние ще публикуваме Вашите писма на сайтовете на РИОСВ- Хасково и на МОСВ, за да представим резултатите от Вашите усилия и съучастие. Така ще обменим практически опит и идеи. Убедени сме, че трябва да извървим този път заедно, за да заживеем в модерна и чиста държава. Ако всички хора се отнасят с внимание към природата и се грижат за малките неща, това ще направи големите цели за опазването на околната среда по-бързо изпълними.Благодарим предварително на всички, които биха споделили опита си!