РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

понеделник, 22.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Стотици деца показаха как отпадъците могат да се превърнат в красива коледна украса
30/11/2020


285 творби представиха деца и ученици в инициативата на РИОСВ Хасково „Да превърнем отпадъците в коледна украса“ по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която тази година се проведе от 21 до 29 ноември. За целта децата трябваше да изработят коледна украса от отпадъчни материали.

С много труд и творчество децата предадоха нов живот на част от отпадъците от техните домакинства- пластмасови бутилки и чашки, стъклени шишета, метални кутийки от консерви, стари ел.крушки, капачки, хартия, плат и др., като ги превърнаха в красива коледна украса- сувенири, играчки, гирлянди и др. Идеята е по един своеобразен и забавен начин да се покаже на младите хора ползите от рециклирането на отпадъците и опазването на околната среда.

В инициативата се включиха стотици деца и ученици на различни възрасти, не само от областите Хасково и Кърджали, но и от други градове в страната, дори от чужбина. Предвид епидемичната обстановка, инициативата се проведе дистанционно. Всички снимки на изработените от децата творби са публикувани в албуми във Фейсбук страницата на РИОСВ Хасково. Чрез виртуалната изложба, децата споделиха своите коледни послания и идеи за оползотворяване на отпадъците, а посетителите имаха възможност да разгледат, коментират и гласуват за творбите. Инициативата няма конкурсен характер и всички участници получиха грамоти за успешно представяне.

Творбата получила най- много харесвания (390) е на децата от група „Пакостници“ към ДГ "Звездица"- Димитровград, които освен с грамота ще бъдат поощрени и с награда. За груповото изработване на поставка с коледни играчки под формата за елха, децата са използвали дървени касетки от доставката на плодове, стъклени бутилки от детските сокчета, пластмасови чашки и кофички от кисело мляко, борови клонки и др.

РИОСВ Хасково благодари на всички детски градини, училища и индивидуални участници, които активно се включиха в инициативата и показаха чрез своите творби на възрастните, как отпадъците могат да се превърнат в бляскава коледна украса и да направят света около нас едно по-красиво и чисто място за живеене:

ДГ "Звездица"- Димитровград
ДГ "Звънче"- Димитровград
ДГ "Роза"- Димитровград
ОУ "Ал.Константинов"- Димитровград
ПМГ- Димитровград
ОУ "В.Левски"- Димитровград
ДГ "Пролет"- Харманли
ДГ "Ален мак"- Харманли
ДГ "Вихрогонче"- с.Динево, общ. Хасково
ДГ "Слънце"- Хасково
ДГ по изкуствата- Хасково
ПГЛП "Райна Княгиня"- Хасково
Обединени ученически общежития- Хасково
Ния и Стилиян Йорданови, Хасково
СУ „В.Левски“- Хасково
ОУ "Ив.Рилски"- Хасково
ОУ "Христо Ботев"- с.Долно Ботево, общ.Стамболово
ПГОД "Евридика"- Кърджали
ОУ "Св.Климент Охридски"- Кърджали
СУ "Й.Йовков"- Кърджали
ПГ ТХВП "Св.св.Кирил и Методий"- Момчилград
ДГ "Родопчанче"- Смолян
ДГ "В.Терешкова"- с. Ярджиловци, общ.Перник.
СУ "Хр.Ботев"- Русе
ДГ "Чучулига"- Пловдив
Българско училище "Хр.Ботев"- Торент, Испания