РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

неделя, 21.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013

Конкурс "Дърво с корен"
11-ото издание на конкурса „Дърво с корен“ търси истории за любими и впечатляващи дървета
28/11/2020

 

Кои са любимите на хората дървета? Какво ги прави по-различни и толкова ценни за нас? За единадесета поредна година фондация „ЕкоОбщност“ търси отговор в конкурса „Дърво с корен“. Той събира онези скъпи на сърцето ни дървета, с които ни свързват лични или семейни спомени, които са се превърнали в пазител на дадена природна местност или населено място, които сплотяват общностите и са неделим участник в техните делници и празници. Конкурсът търси нашата жива връзка с природата и ни припомня огромната роля на дърветата– роля, която не се свежда само до благата, с които ни даряват– свеж въздух, чиста вода, място за почивка и зареждане сред природата, но се простира и до значението и непреходното им присъствие в народната ни памет, обичаи, култура, символика.

Как да включите вашето любимо дърво в надпреварата?

Разкажете за него! Уловете красотата му в снимки, споделете неговата история, опишете защо е важно за вас и изпратете предложението си на [email protected] до 15 декември 2020 г.

Конкурсът е отворен за участие към всички и приема номинации за дървета от цялата страна. Те ще се състезават за титлата „Дърво с корен“ на 2020 година, а победителят ще получи като награда оглед от специалисти и препоръки за подходящи грижи.

Измежду всички постъпили предложения ще бъдат отличени дървета и в следните допълнителни категории:

  • „Млад природолюбител” – за истории на дървета, които са засадени от или за които се грижат деца на възраст между 6 и 14 години.
  • „Вековните дървета говорят” – за вековни дървета, които са толкова забележителни, почитани и обичани, че заслужават нашето внимание и признание.

Всички изпратени за участие в конкурса номинации за дървета ще бъдат разгледани от жури, което ще определи победителя в категория Млад природолюбител“ и ще излъчи финалистите в „Дърво с корен” и „Вековните дървета говорят”.

Изборът на победителите ще се осъществи чрез онлайн гласуване, което ще се проведе от 25 декември 2020 г. до 20 януари 2021 г. на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“.

Пълните условия за участие в конкурса са достъпни тук. На Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен“ текущо ще бъдат публикувани всички получени предложения и новини около надпреварата. Можете да се запознаете с интересните истории и да харесате страницата и дърветата, които станат ваши любимци. Не забравяйте обаче, че онлайн гласуването ще се състои на интернет страницата на конкурса, а не в социалната мрежа!

За допълнителна информация: Тук.

РИОСВ Хасково кани всички малки и големи природолюбители, да номинират своите "Дървета с корен" на територията на областите Хасково и Кърджали за участие в конкурса!