РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 25.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Деца от Хасково и региона отбелязват Деня на Земята с екоинициативи дистанционно
20/04/2020

 

Предвид извънредното положение и епидемична обстановка, РИОСВ Хасково организира дистанционно екоинициатива "Великденска украса от отпадъчни материали" по повод Деня на Земята- 22 април!

В инициативата се включиха над 80 деца и ученици от ДГ "Пролет"- Харманли, ДГ "Звездица"- Димитровград, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Хр. Ботев"- с. Караманци, общ. Минерални бани. ОУ "Кирил и Методий"- с.Конуш, общ. Хасково, ОУ "Св.Ив.Рилски"- Хасково, СУ „Св.П.Хилендарски“- Хасково и др., които изработиха у дома великденска украса от отпадъчни материали. За изработването на своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др. Грамота за най-активно участие в инициативата получиха децата от ДГ „Пролет“- Харманли. Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Въпреки, че инициативата няма конкурсен характер, тя се посрещна с голям интерес и активност от страна на малки и големи деца и ученици. Снимки на всички творби са публикувани във Фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ- Хасково "Приятели на природата", тук.  Много деца, ученици и учители, изпратиха и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки.

Същевременно през седмицата преди Деня на Земята, в групата "Екоклуб- Приятели на природата" към Фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, бяха проведени 7 онлайн уроци- презентации с екологична насоченост. В групата ежедневно се публикува и актуална информация за повишаване екологичната култура на подрастващите под формата на любопитни факти, инициативи, игри, филмчета, презентации и др. През този месец на малките природолюбители в групата е поставена месечна мисия, за заснемане на птици и засаждане на семена и цветя на балкона или в двора, резултатите от която ще бъдат отчетени през месец май, при следващата екоинициатива по повод Деня на биологичното разнообразие. Ученическите екоклубове пък имат за задача да изработят презентации и клипчета, чрез които да разкажат за своите дейности в полза на природата. РИОСВ Хасково ще продължи своите информационно- образователни дейности в дистанционна форма до края на извънредното положение.

Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс "Аз снимам природата", по повод Деня на околната среда- 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във Фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.