РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

събота, 23.10.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 октомври (3)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Деца от Хасково и региона отбелязват Деня на Земята с екоинициативи дистанционно
20/04/2020

 

Предвид извънредното положение и епидемична обстановка, РИОСВ Хасково организира дистанционно екоинициатива "Великденска украса от отпадъчни материали" по повод Деня на Земята- 22 април!

В инициативата се включиха над 80 деца и ученици от ДГ "Пролет"- Харманли, ДГ "Звездица"- Димитровград, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ "Хр. Ботев"- с. Караманци, общ. Минерални бани. ОУ "Кирил и Методий"- с.Конуш, общ. Хасково, ОУ "Св.Ив.Рилски"- Хасково, СУ „Св.П.Хилендарски“- Хасково и др., които изработиха у дома великденска украса от отпадъчни материали. За изработването на своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др. Грамота за най-активно участие в инициативата получиха децата от ДГ „Пролет“- Харманли. Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Въпреки, че инициативата няма конкурсен характер, тя се посрещна с голям интерес и активност от страна на малки и големи деца и ученици. Снимки на всички творби са публикувани във Фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ- Хасково "Приятели на природата", тук.  Много деца, ученици и учители, изпратиха и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки.

Същевременно през седмицата преди Деня на Земята, в групата "Екоклуб- Приятели на природата" към Фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, бяха проведени 7 онлайн уроци- презентации с екологична насоченост. В групата ежедневно се публикува и актуална информация за повишаване екологичната култура на подрастващите под формата на любопитни факти, инициативи, игри, филмчета, презентации и др. През този месец на малките природолюбители в групата е поставена месечна мисия, за заснемане на птици и засаждане на семена и цветя на балкона или в двора, резултатите от която ще бъдат отчетени през месец май, при следващата екоинициатива по повод Деня на биологичното разнообразие. Ученическите екоклубове пък имат за задача да изработят презентации и клипчета, чрез които да разкажат за своите дейности в полза на природата. РИОСВ Хасково ще продължи своите информационно- образователни дейности в дистанционна форма до края на извънредното положение.

Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс "Аз снимам природата", по повод Деня на околната среда- 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във Фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.