РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

неделя, 21.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013

РИОСВ- Хасково обявява ученически фотоконкурс
25/02/2019


"Природата на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за девета поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване.

Условия на конкурса:
- В надпреварата могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали.
- Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината, реки, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове и др., снимани на територията на областите Хасково и Кърджали.
- Всеки участник има право да изпрати до 2 авторски снимки, които следва да бъдат паспартирани (размер А4).
- Снимките трябва да бъдат донесени или изпратени за сметка на подателя до 05.04.2019г. на адрес: РИОСВ- Хасково, ул. „Добруджа“-14, гр. Хасково- 6300, за Мариана Йорданова- гл. експерт „Връзки с обществеността“.“
- Фотографиите трябва да съдържат следната информация: В десния долен ъгъл- име и фамилия на участника, заглавие на творбата и кратко описание къде е направена и какво изобразява. На гърба на фотографията- населено място, училище , клас, телефон и е-поща на участника.

Компетентно жури ще отличи най-добрите творби и ще присъди първа, втора, трета и поощрителна награди.

- Участниците, които искат да участват и в онлайн гласуването за „Наградата на публиката“, освен на хартиен носител, следва да изпратят фотографиите си и във формат JPG на е-поща: [email protected] За целта специално ще бъде създаден албум във Фейсбук страницата за информационно- образователните дейности на РИОСВ- Хасково „Приятели на природата“ с участващите фотографии. Гласуването ще се извърши с гласуване „харесвам“ под всяка фотография и ще продължи до 20:00ч. на 10 април.
- Предвидена е и специална награда на Регионалната екоинспекция.

С всички участващи в конкурса творби ще бъде организирана фотоизложба. Някои от най-добрите фотографии ще красят календарите на РИОСВ- Хасково за 2020г.

Отличените ще получат грамоти и предметни награди. Откриването на изложбата и награждаването на победителите ще се състои на 22 април от 15:00ч. в залата на РИОСВ- Хасково.

Забележка:
•    Необходимо изискване към участниците е да притежават всички права върху представените фотографии, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право и не са взаимствани от Интернет.
•    Творбите, получени за конкурса, не се връщат на авторите. Организаторите си запазват правата да фотографират, филмират, сканират, записват и разпространяват получените творби, без да заплащат права и обезщетения за това.
•    Творбите няма да бъдат приети и разгледани от журито, ако не отговарят на условията на конкурса и ако към тях няма прикрепена задължителна декларация за личните данни, която може да изтеглите от Тук.

За допълнителна информация: тел. 038/60-16-23, е-адрес: [email protected]