РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

неделя, 21.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013

РИОСВ– Хасково отбеляза Деня на Земята с фотоконкурс и екосъстезание
20/04/2018

 

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково отбеляза Международния ден на Земята- 22 април с регионален ученически фотоконкурс на тема „Аз снимам природата“ и състезание под надслов „Земята - наша къщурка зелена“, което е съвместна инициатива с ДГ„Звънче“, Хасково. Фотоконкурсът се провежда за осма поредна година по повод Деня на Земята и цели чрез творчеството си подрастващите да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване.

Официалното връчване на грамотите и наградите на победителите във фотоконкурса се проведе днес в Регионалната екоинспекция. В надпреварата участваха 100 ученици от 30 училища със 175 творби, показващи красотата на местната природа. Двете награди за първо място и наградата на публиката взеха учениците от ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград - Надежда Митева с фотографията „Студена красота“ и Валентин Александров с „Величието на река Марица“ (с 671 гласа). Втора награда отиде при Теодор Тодоров от ОУ "Иван Вазов", Свиленград за "Любовта на гълъба", а трета при Младен Илиев от ЦПЛР-КУО „Родопи”, Кърджали с "Моето конче". Двете поощрителни награди отидоха при Мария Чавдарова от Фотоклуба към ЦПЛР-ОДК, Кърджали за фотографията "Пъстро" и при Мерием Юмер от Клуб „Млад журналист“ при НЧ „Дружба 1870“, Харманли за "Край Марица".

Наградите и грамотите връчи председателят на журито, фотографът Славян Костов. За своите постижения отличените получиха смарт часовници, дрон, енциклопедия за природата, уебслушалки, стенен часовник, аксесоари за компютър, книги, ранични, шапки, рекламни и информационно-образователни материали. По време на церемонията бе представена презентация, показваща всички фотографии участващи в конкурса и техните послания, както и малка изложба с творбите на отличените.

Честването на Деня на Земята продължи в залата на Младежкия център в Хасково с екоспектакъл и познавателно състезание „Земята- наша къщурка зелена“ с участието на децата от подготвителните групи към ДГ „Звънче“. Член на журито беше Мариана Йорданова- експерт в Регионалната екоинспекция. За своите завидни знания децата получиха грамота, енциклопедия за природата и информационно-образователни материали. Децата представиха богата програма с песни и танци за природата под ръководството на музикалния педагог Добринка Мирчева. Съвместната инициатива между детската градина и екоинспекцията се провежда за трета година и е насочена към повишаване на екологичната култура на децата от предучилищна възраст.

Община Кърджали организира от 10 до 20 април традиционните Дни на Земята, с поредица от инициативи по почистване и озеленяване на терени, изложби, състезания, конференция и концерт. В много училища и детски градини в региона се проведоха различни екоинициативи, насочени към опазване на местната природата- почистване и озеленяване на терени, открити уроци и тематични занимания, изложби и др. Най-активно в отбелязването на Деня на Земята тази година се включиха детските градини "Звънче" и "Слънце" в Хасково, "Звездица“, "Звънче" и "Роза" в гр. Димитровград, "Детски свят" и "Пролет" в Харманли, училищата "Св.св.Кирил и Методий" в Димитровград, "Св.Кл.Охридски" в Симеоновград, "Хр.Ботев" в с.Силен, общ.Стамболово, ОДК- Кърджали и др.

Тази година мотото на Деня на Земята за 2018г. е „Свят без замърсяване с пластмаси“.

Резултати от фотоконкурса: Тук.

Снимки:
Фотографиите участващи във фотоконкурса: Тук.
Награждаване на победителите във фотоконкурса: Тук.
Екопразник с ДГ "Звънче"- Хасково: Тук. / Видео: Тук.
Дни на Земята в Кърджали: Тук. / Други инициативи за Деня на Земята в Хасково и региона: Тук