РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

петък, 22.10.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 октомври (3)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

РИОСВ отбеляза Световния ден на водата с деца от Хасково
22/03/2018

 

По повод Световния ден на водата– 22 март РИОСВ в Хасково проведе открит урок с ученици от Обединените ученически общежития в областния град. На учениците бяха показани тематична презентация, интересни видеа и фотографии за значимостта и опазването на водата и справянето с безводието в различни части на света. Експертът по опазване на водите Стоян Литов изнесе пред младите природолюбители интерсни факти, свързани с тазгодишната тема на кампанията „Отговорът е в природата“ и насочи мисленето им към личен принос в опазването на природния дар. Урокът продължи с беседа и викторина с малки награди.

Ден по-рано, Мариана Йорданова и Дора Ангелова, експерти от Регионалната екоинспекция бяха гости и жури на екопразник– състезание  под надслов „Водата- извор на живот“, който се проведе между подготвителните групи в ДГ №15 „Слънце“ в Хасково. За завидни знания децата от двата отбора „Капчици“ и „Балони“ получиха енциклопедия за природата и грамота. Празникът продължи с песни, танци и стихчета, посветени на природата. Детското заведение проведе поредица от екоинициативи през седмицата съпътсваща екологичния празник, по време на които участваха в тематични занимания с викторини, презентации и филмчета, подредиха изложба, погрижиха се за стайните растения и получиха нови знания за значимостта и опазването на водата по забавен начин.

Екоинспекцията изпрати предварително информационно-образователни материали и покана до училищата и детските градини в региона за отбелязване на Световния ден на водата с подходящи екоинициативи. На много места имаше образователни инициативи по темата. Най-активно с организиране на екопразници, открити уроци, тематични занимания, изложби, познавателни разходки и др. се включиха СУ „Й. Йовков“ от Кърджали, ОУ „Свети Кирил и Методий“ в Димитровград, ДГ „Пролет“ в Харманли, ДГ „Звездица“ от Димитровград и ДГ „Зорница“ в Хасково. Всички получиха грамоти и допълнителни материали– брошури, презентация и анимационен филм по темата. По време на кампанията на фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ– Хасково „Приятели на природата“ беше създадено събитие „Световен ден на водата в Хасково и региона“ за обмен на актуална информация по темата.

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за  привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата.  Тази година темата на Деня на водата е "Отговорът е в природата", като целта е да се насочи вниманието към справяне с предизвикателствата на водата на 21 век, чрез базирани на природата решения.

Снимки: Тук.