РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

понеделник, 18.10.2021 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2021
 октомври (3)
 септември (5)
 август (2)
 юли (5)
 юни (5)
 май (4)
 април (5)
 март (3)
 февруари (5)
 януари (10)
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Европейска седмица на мобилността в Хасково и региона (16-22 септември)
Програма
13/09/2016


Служителите от РИОСВ- Хасково ще пристигнат на работа пеша или с велосипеди на 17 септември,  подкрепяйки  инициативата „Пеша на работа“. Така  инспекцията ще започне Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), която тази година се провежда под мотото „Умно придвижване. Силна икономика“.

За поредна година Община Димитровград  е регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността.  На 18 септември от 10 ч. в парк „Марица “ ще се проведат   „Семейни игри“ на открито. Те включват състезания за активно ходене пеша, каране на велосипеди и състезание по силови игри с участието на представители от Българска федерация на силовите атлети. На първите трима победители , РИОСВ- Хасково ще връчи грамоти и награди.

Спортното училище „Ст.Караджа“- Хасково на 19 септември от  8 ч. ще проведе инициативата „Пеша на училище“ по време на която учителите и учениците ще пристигнат  в училището пеша или с велосипеди. Екоинспекцията чрез томбола ще даде награди  на трима от участниците. Същият ден от 11ч. във фоайето на Младежки център- Хасково, ще бъде открита изложба, организирана от Школата по фотография към центъра.

Община Хасково, ОП „Младежки център“- Хасково, ОИЦ- Хасково и доброволците от хасковския център към НАРД също се регистрираха за участие в ЕСМ. На 20 септември те организират велопоход, който ще започне в 16:30 ч. от входа на парк "Кенана" и ще приключи с хип хоп концерт на сцената до бившето лятно кино в парка. РИОСВ- Хасково ще проведе тематична викторина и ще раздаде на най-добре представилите се участници шапки, книги за природата, светлоотразителни значки и др. Поканени са малки и големи велосипедисти да вземат участие в събитието!

В ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров"- гр. Хасково пред учениците от 9 клас на 21 септември ще бъде представена презентация на тема "Ходене за здраве и чиста природа“. По традиция много училища в региона също ще организират свои събития по повод ЕСМ, под формата на открити уроци, тематични презентации, походи и игри на открито.

Община Ивайловград също ще се включи в Седмицата на мобилността. На 22 септември в Ивайловград ще се проведе инициативата "Ден без автомобили" по време на която от 9:00 до 12:00ч. ще бъде затворена ул. "България" в участъка от паметника на цар Ивайло до РУП- Ивайловград и ще бъде временно превърната в пешеходна зона. От 19 до 22 септември, ТИЦ- Ивайловград ще предоставя безплатно велосипеди на желаещите да ги ползват. Така Общината призовава хората да заменят временно автомобилите си с велосипеди и ходене пеша за по-чиста околна среда!

РИОСВ- Хасково предварително предостави информация на общините и училищата на територията на областите Хасково и Кърджали за регистрация и участие в кампанията, като най- активните ще получат грамоти. И тази година Регионалната екоинспекция отправя  предизвикателството: Готови ли сте поне за един ден да замените автомобилите с ходене пеша или придвижване с велосипед? Участниците в кампанията, могат да споделят с текст и снимки своите екоинициативи по повод ЕСМ за по-чиста околна среда до 22 септември вкл. на специално създадената  Фейсбук страница „Европейска седмица на мобилността в Хасково и региона“ или на е- поща: [email protected]

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, като по този начин осигурят на своите граждани по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот. Инициативата стартира през 2000г. под надслов „Ден без автомобили“, като общоевропейска инициатива. Нейната популярност расте с всяка изминала година и е с все по-широка обществена подкрепа. България ежегодно се включва в провежданата от Европейската комисия кампания „Европейска седмица на мобилността”, като координатор на национално ниво е МОСВ. През миналата година в „Ден без автомобили“ (22.09) са се включили общо 1 873 града  (21 от България) от всички държави-членки. И тази година Европейската комисия насърчава популяризирането на темата за устойчива градска мобилност, не само сред местните власти, но и сред други заинтересовани страни, като приканва НПО- сектора, академичните институции, бизнеса, училищата, публични институции също да регистрират свои инициативи за насърчаване на екологосъобразни модели на придвижване. За повече информация и материали: Тук.

Снимки: Тук.

 

Инициативи по повод Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) в Хасково и региона с участието на РИОСВ- Хасково (16- 22.09.2016г.)

 

Дата

Час

Място

Събитие

Организатор

17.09.2016г.

8.30ч.

РИОСВ- Хасково

Инициатива „Пеша на работа“ по време на която служителите ще пристигнат на работа пеша или с велосипеди.

РИОСВ- Хасково

18.09.2016г.

10.00ч.

Парк „Марица“, гр. Димитровград

"Семейни игри" на открито: състезания за активно ходене пеша, каране на велосипеди и състезание по силови игри с участието на представители от Българска федерация на силовите атлети. На първите трима победители в игрите, РИОСВ- Хасково ще връчи грамоти и награди.

Община Димитровград, съвм с РИОСВ- Хасково.

19.09.2016г.

8.00ч.

 

Спортно училище „Ст.Караджа“- гр. Хасково

Инициатива «Пеша на училище» по време на която учениците и учителите ще пристигнат в училище пеша или с велосипеди. През голямото междучасие чрез томбола ще бъдат определени трима от участниците, които ще получат награди от РИОСВ- Хасково.

Спортно училище „Ст.Караджа“- Хасково, съвм. с РИОСВ- Хасково.

19.09.2016г.

11.00ч.

 

Фоайе на ОП Младежки център- Хасково

 

Откриване на фотоизложба на Школата по фотография към ОП „Младежки център“- Хасково.

 

ОП „Младежки център“- Хасково.

20.09.2016г.

16.30ч.

Парк Кенана, гр. Хасково

Велопоход с хип хоп концерт и викторина с награди, осигурени от РИОСВ- Хасково.
Велопоходът ще стартира в 16,30ч. от входа на парк „Кенана“ и ще приключи с хип хоп концерт  и викторина с награди на сцената до бившето лятно кино в парка.

Община Хасково, ОП „Младежки център“- Хасково, ОИЦ- Хасково и НАРД, съвм. с РИОСВ- Хасково.

21.09.2016г.

-

ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров"- гр. Хасково, 9 кл.

Представяне на презентация на тема „Ходене за здраве и чиста природа“. Много други училища в региона също ще организират свои събития по време на ЕСМ, 16-22.09.т.г.

Училища на територията на областите Хасково и Кърджали.

19-22.09.16г.

-

ТИЦ- Ивайловград

ТИЦ- Ивайловград ще предоставя безплатно велосипеди на желаещите да ги ползват.

Община Ивайловград и ТИЦ- Ивайловград.

22.09.2016г.

9:00-12:00ч.

Ивайловград

Инициатива „Ден без автомобили“: Ще бъде затворена за движение на автомобили ул. „България”, в участъка от паметника на цар Ивайло до сградата на РУП- Ивайловград.

Община Ивайловград.