РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

четвъртък, 25.07.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Други

 2022
 2021
 2020
 2019
 2018
 2017
 2016
 2015
 2014
 2013
 2012
 2011
 2010
 2009
 2008
 2007
 2006
 -0001

Европейска седмица на мобилността в Хасково и региона (16-22 септември)
Програма
13/09/2016


Служителите от РИОСВ- Хасково ще пристигнат на работа пеша или с велосипеди на 17 септември,  подкрепяйки  инициативата „Пеша на работа“. Така  инспекцията ще започне Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), която тази година се провежда под мотото „Умно придвижване. Силна икономика“.

За поредна година Община Димитровград  е регистрирана за участие в Европейската седмица на мобилността.  На 18 септември от 10 ч. в парк „Марица “ ще се проведат   „Семейни игри“ на открито. Те включват състезания за активно ходене пеша, каране на велосипеди и състезание по силови игри с участието на представители от Българска федерация на силовите атлети. На първите трима победители , РИОСВ- Хасково ще връчи грамоти и награди.

Спортното училище „Ст.Караджа“- Хасково на 19 септември от  8 ч. ще проведе инициативата „Пеша на училище“ по време на която учителите и учениците ще пристигнат  в училището пеша или с велосипеди. Екоинспекцията чрез томбола ще даде награди  на трима от участниците. Същият ден от 11ч. във фоайето на Младежки център- Хасково, ще бъде открита изложба, организирана от Школата по фотография към центъра.

Община Хасково, ОП „Младежки център“- Хасково, ОИЦ- Хасково и доброволците от хасковския център към НАРД също се регистрираха за участие в ЕСМ. На 20 септември те организират велопоход, който ще започне в 16:30 ч. от входа на парк "Кенана" и ще приключи с хип хоп концерт на сцената до бившето лятно кино в парка. РИОСВ- Хасково ще проведе тематична викторина и ще раздаде на най-добре представилите се участници шапки, книги за природата, светлоотразителни значки и др. Поканени са малки и големи велосипедисти да вземат участие в събитието!

В ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров"- гр. Хасково пред учениците от 9 клас на 21 септември ще бъде представена презентация на тема "Ходене за здраве и чиста природа“. По традиция много училища в региона също ще организират свои събития по повод ЕСМ, под формата на открити уроци, тематични презентации, походи и игри на открито.

Община Ивайловград също ще се включи в Седмицата на мобилността. На 22 септември в Ивайловград ще се проведе инициативата "Ден без автомобили" по време на която от 9:00 до 12:00ч. ще бъде затворена ул. "България" в участъка от паметника на цар Ивайло до РУП- Ивайловград и ще бъде временно превърната в пешеходна зона. От 19 до 22 септември, ТИЦ- Ивайловград ще предоставя безплатно велосипеди на желаещите да ги ползват. Така Общината призовава хората да заменят временно автомобилите си с велосипеди и ходене пеша за по-чиста околна среда!

РИОСВ- Хасково предварително предостави информация на общините и училищата на територията на областите Хасково и Кърджали за регистрация и участие в кампанията, като най- активните ще получат грамоти. И тази година Регионалната екоинспекция отправя  предизвикателството: Готови ли сте поне за един ден да замените автомобилите с ходене пеша или придвижване с велосипед? Участниците в кампанията, могат да споделят с текст и снимки своите екоинициативи по повод ЕСМ за по-чиста околна среда до 22 септември вкл. на специално създадената  Фейсбук страница „Европейска седмица на мобилността в Хасково и региона“ или на е- поща: [email protected]

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, като по този начин осигурят на своите граждани по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот. Инициативата стартира през 2000г. под надслов „Ден без автомобили“, като общоевропейска инициатива. Нейната популярност расте с всяка изминала година и е с все по-широка обществена подкрепа. България ежегодно се включва в провежданата от Европейската комисия кампания „Европейска седмица на мобилността”, като координатор на национално ниво е МОСВ. През миналата година в „Ден без автомобили“ (22.09) са се включили общо 1 873 града  (21 от България) от всички държави-членки. И тази година Европейската комисия насърчава популяризирането на темата за устойчива градска мобилност, не само сред местните власти, но и сред други заинтересовани страни, като приканва НПО- сектора, академичните институции, бизнеса, училищата, публични институции също да регистрират свои инициативи за насърчаване на екологосъобразни модели на придвижване. За повече информация и материали: Тук.

Снимки: Тук.

 

Инициативи по повод Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) в Хасково и региона с участието на РИОСВ- Хасково (16- 22.09.2016г.)

 

Дата

Час

Място

Събитие

Организатор

17.09.2016г.

8.30ч.

РИОСВ- Хасково

Инициатива „Пеша на работа“ по време на която служителите ще пристигнат на работа пеша или с велосипеди.

РИОСВ- Хасково

18.09.2016г.

10.00ч.

Парк „Марица“, гр. Димитровград

"Семейни игри" на открито: състезания за активно ходене пеша, каране на велосипеди и състезание по силови игри с участието на представители от Българска федерация на силовите атлети. На първите трима победители в игрите, РИОСВ- Хасково ще връчи грамоти и награди.

Община Димитровград, съвм с РИОСВ- Хасково.

19.09.2016г.

8.00ч.

 

Спортно училище „Ст.Караджа“- гр. Хасково

Инициатива «Пеша на училище» по време на която учениците и учителите ще пристигнат в училище пеша или с велосипеди. През голямото междучасие чрез томбола ще бъдат определени трима от участниците, които ще получат награди от РИОСВ- Хасково.

Спортно училище „Ст.Караджа“- Хасково, съвм. с РИОСВ- Хасково.

19.09.2016г.

11.00ч.

 

Фоайе на ОП Младежки център- Хасково

 

Откриване на фотоизложба на Школата по фотография към ОП „Младежки център“- Хасково.

 

ОП „Младежки център“- Хасково.

20.09.2016г.

16.30ч.

Парк Кенана, гр. Хасково

Велопоход с хип хоп концерт и викторина с награди, осигурени от РИОСВ- Хасково.
Велопоходът ще стартира в 16,30ч. от входа на парк „Кенана“ и ще приключи с хип хоп концерт  и викторина с награди на сцената до бившето лятно кино в парка.

Община Хасково, ОП „Младежки център“- Хасково, ОИЦ- Хасково и НАРД, съвм. с РИОСВ- Хасково.

21.09.2016г.

-

ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров"- гр. Хасково, 9 кл.

Представяне на презентация на тема „Ходене за здраве и чиста природа“. Много други училища в региона също ще организират свои събития по време на ЕСМ, 16-22.09.т.г.

Училища на територията на областите Хасково и Кърджали.

19-22.09.16г.

-

ТИЦ- Ивайловград

ТИЦ- Ивайловград ще предоставя безплатно велосипеди на желаещите да ги ползват.

Община Ивайловград и ТИЦ- Ивайловград.

22.09.2016г.

9:00-12:00ч.

Ивайловград

Инициатива „Ден без автомобили“: Ще бъде затворена за движение на автомобили ул. „България”, в участъка от паметника на цар Ивайло до сградата на РУП- Ивайловград.

Община Ивайловград.