РИОСВ Хасково

Министерство на околната среда и водите

Регионалната инспекция по околната среда и водите – гр. Хасково

сряда, 29.05.2024 г.
Контакти

Адрес: 6300 Хасково,
ул. "Добруджа" 14

тел: 038/ 60 16 34
ел. поща: [email protected]

Банкова сметка

БАНКА: ТБ OББ АД
IBAN: BG44UBBS80023110028210
BIC: UBBS BGSF

Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

Приети сигнали по „Зеления телефон” в РИОСВ- ХАСКОВО за месец Юли 2018г.

 

Дата Постъпил сигнал Сигнал Отговорна институция Предприети действия
1 02.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Нерегламентирано сметищe край с. Стамболово. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Дадено е предписание на кмета на общината за почистване на сметището, което е изпълнено.
2 02.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Паднал млад щъркел от гнездо в с.Лясково, общ.Черноочене. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е неоснователен.
3 03.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Паднало гнездо с 4 бр. щъркелчета в с. Долно Белево, общ. Димитровград, едно от които е оцеляло, но е с наранявания. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
4 04.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Заловен бракониер от гр. Симеоновград 3 бр. костенурки, две от които живи. РИОСВ-Хасково Костенурките са предадени от РУ Харманли и са пуснати в естествена среда. 
5 06.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад бял щъркел със счупени крака в с.Войводово, общ. Хасково. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
6 09.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млада сова в безпомощно състояние в гр. Хасково. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. При транспортирането й птицата е починала.
7 09.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел в безпомощно състояние в с. Радовец, общ. Тополовград. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
8 11.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Строителни отпадъци по пътя за гробището в с. Царева поляна, общ. Стамболово. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е неоснователен.
9 12.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Малка кукумявка, паднала от гнездото си в гр.Кърджали. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е поставена на покрива на стара сграда.
10 12.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Обявена за продажба в интернет защитен вид птица от вида щиглец. РИОСВ-Хасково При проверка се установи, че сигналът е несонователен.
11 16.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Птица от вида керкенез в безпомощно състояние в гр.Хасково. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
12 16.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Паднал от гнездото си щъркел в с.Корен. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
13 17.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Щъркел в безпомощно състояние в с. Текето, общ. Хасково. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
14 17.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Коли на ОП „Екопрогрес“ – Хасково, превозват негодни автомобилни гуми. . РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е неоснователен.
15 17.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел в безпомощно състояние в с. Филипово, общ. Тополовград. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
16 17.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел в безпомощно състояние в с. Скалище, общ.Кърджали. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
17 20.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел, паднал от гнездото си, в безпомощно състояние в с. Текето. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
18 23.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел, паднал от гнездото си, в безпомощно състояние в с. Минзухар. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
19 23.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Паднал от полет щъркел край  с.Корен.   РИОСВ-Хасково Установено, че сигналът е основателен. Минути след падането птицата умира. Няма следи от обстрелване или външни наранявания.
20 24.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел, паднал от гнездото си, в безпомощно състояние в с. Звиница. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
21 26.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел оплетен в гнездо върху електрически стълб в с.Черногорово, общ. Димитровград и не може да излети. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. С помощта на вишка на ЕВН, щъркелът е развързан и свален от гнездото. Поради наранявания е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
22 26.07.2018г. Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Горене на гуми и пластмаса и изхвърляне на отпадъци в дерето на ЗМ от ракиен казан в с.Злато поле, общ. Димитровград. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е неоснователен.
23 27.07.2018г.  Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Бедстващ щъркел в с.Иваново, общ. Харманли. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.
24 30.07.2018г.  Сигналът е постъпил на „зелен телефон” Млад щъркел, паднал от гнездото си в с.Здравец, общ. Димитровград. РИОСВ-Хасково Извършена е незабавна проверка на място от експерт от РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Птицата е изпратена за лечение в СЦДЖ- Ст.Загора.

 назад